A Szerzőről

Sarkadi ZsoltHosszú út vezetett addig, hogy már csakis a nyelv és megértés eszközein munkálkodva töltöm napjaimat. Fordítottam oldalak tízezreit, tanítottam a nyelvre tanulókat, képeztem nyelvtanárokat – egy ideje pedig a nyelvek minden korábbinál magasabb szintű oktatására szántam el magam…

Ez azért olyan fontos, mert a nyelv a kapocs a gondolataid és a körülötted lévő világ között. A nyelv révén értheted meg a körülötted élő embereket, a művészetet, kultúrát, a tudományokat, a tudósok megfigyeléseit, az öregek tapasztalatait: az emberi Tudást.

A nyelv ott van minden egyes napunkban, akár iskolában, akár munkahelyen, akár otthon vagyunk. Amit jól értünk, azzal szívesen foglalkozunk. Amit nem értünk, azt vagy nem szeretjük, vagy egyáltalán nem is foglalkozunk vele.

Az „Egyszerűség, Fokozatosság, Alaposság” elve nem csak a problémás tanulók felzárkóztatásának kulcsa, hanem ez a megoldás bármilyen új ismeret megszerzésére is a nyelvtanulástól a lépéstartásig a saját szakmánk újdonságaival.

A könyveimmel azt mutatom meg, hogyan lehet bárki sikeresebb, hatékonyabb, ha még jobban érti a nyelvet és az egyes szavakat. Mert könnyen lehet, hogy a körülöttünk élő emberek jobb megértése egyben a boldogabb élet egyik titka is.

Sarkadi Zsolt
nyelvészmérnök

Itt kapcsolatba tudsz velem lépni:

Hozzászólások a Facebookon

hozzászólás